Voda

Voda

Budući da čini 80% naših tela i pokriva oko 71% naše planete, voda je najvažniji činilac života. Sa toliko vode deluje da ne moramo da brinemo. Ipak, samo 2,5% ove količine je pijeća voda, i ona na žalost nije ravnomerno distribuirana.
Mi imamo sreću da živimo u državi u kojoj postoji tekuća čista voda, ali na žalost njen kvalitet nije uvek ono što našem organizmu treba. Vojvođani naručito imaju razloga za brigu jer mnoga mesta u ovom regionu imaju gradsku vodu koja nije preporučljiva za piće. Dugoročnim konzumiranjem ovakve vode možemo narušiti zdravlje i raspoloženje, pa je izbor flaširane vode mala investicija i dobar način da pokažemo brigu za sebe i druge.
Aquanika je prirodna negazirana mineralna voda sa niskim sadržajem rastvorivih mineralnih materija. Crpi se iz trećeg vodonosnog horizonta sa dubine od 81 m i pripada vodama tzv. Karpatskog sliva- Karpatski krak. Po svojim karakteristikama je prepočuljiva za piće, kuvanje i svakodnevnu upotrebu, a što je najvažnije – veoma je pitka i prijatna.

Prema Pravilniku o kvalitetu i drugim zahtevima za prirodnu mineralnu vodu, prirodnu izvorsku i stonu vodu ( Sl. list SCG, br. 53/2005), Aquanika pripada kategoriji voda sa niskim sadržajem rastvorivih mineralnih materija, sa suvim ostatkom od 394 mg/lit. Voda je blago baznog karaktera, sa vrednosti pH 7,69.
Naš organizam mnogo bolje apsorbuje minerale iz vode i tako mnogo bolje održava balans elektrolita u organizmu potrebnih za zdravo funkcionisanje organa i nervnog sistema. Poznato je da mineralna voda pomaže detoksizaciji i čišćenju organizma, a ima i antibakterijska i antifungicidna svojstva. Mnogim ljudima je tokom lečenja preporučeno konzumiranje velike količine tečnosti a preporučuje se i voda naručitog mineralnog sastava.
Analizu naše vode možete pogledati ovde.